Era Medya Tanıtım

2 Mart 2010 Salı

Genel Haber ve Duyurular

Uluslar Arası Ekslibris Yarışması

Uluslararası Ekslibris Yarışması'nın www.aed.org.tr adresindeki duyurusundan... Ayrıntılı bilgiyi siteden edinebilirsiniz.



Değerli Ekslibris Sanatçıları, Tasarımcıları ve Üyelerimiz,


Sizleri, İstanbul Ekslibris Derneği, Feyziye Mektepleri Vakfı ve Işık Üniversitesi'nin birlikte organize ettiği; 25 - 29 Ağustos 2010 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak 33. FISAE Uluslararası Ekslibris Kongresi'ne ve Ekslibris Yarışması'na davet etmekten mutluluk duyuyorum.

Ekslibris kongresi ve yarışmasının amacı, Türkiye'nin ekslibris sanatında geldiği noktayı uluslararası platforma taşımak, ekslibris yoluyla ülkemizi, kültür ve sanatımızı yurt dışına tanıtmak, dünya ülkeleri arasında bir kültür köprüsü yaratmak, özgün ekslibris çalışmalarını değerlendirmek, ekslibris sanatının yaygınlaşmasını sağlamak ve yaratıcılarını teşvik etmektir. Bu kongrede 40'a yakın ülkenin ekslibris sanatçıları, tasarımcıları ve koleksiyoncuları bir araya gelecek, ekslibris değiş tokuşu yapacak, birbirleriyle kaynaşma fırsatı bulacaktır. Çeşitli sergiler, müzeler görülecek, tekne ile boğaz turu yapılacaktır.

İstanbul dışından gelecek katılımcılar ekte sunulan konaklama seçeneklerini de düşünebilirler. Yalnız İTÜ yurtlarından yararlanmak isteyenlerin hasipp@ttmail.com'a bilgi vermeleri gerekmektedir. Kent merkezinden kongrenin yapılacağı Maslak'taki Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne metro, otobüs ve dolmuşlarla kolayca ulaşılabilmektedir. Katılımınız ile daha da anlam kazanacak bu kongre ve yarışmayı şimdiden programınıza almanızı tavsiye ederiz. Kongreye katılmakla, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'u ve kültürel etkinlikleri farklı bir açıdan görme fırsatı da bulacaksınız.

İşbirliğiniz ve destekleriniz için teşekkür eder, sizleri İstanbul'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. İstanbul'a, ekslibris kongresine bekliyoruz.



Saygılarımla.
[Valid Atom 1.0]