Era Medya Tanıtım

17 Kasım 2010 Çarşamba

Mahir Ziya Makaleler








Özgün Makale
İlk Söz

Nietzche Felsefe Tarihinin Kuşkusuz En İlginç ve isyankar kişiliklerinden birsidir İsyankar kişiliği ise Mustafa Kemal Atatürk’ün ezilmiş yok sayılan halklara emsal teşkil etmiş, insanlık tarihinden yok edilmeye çalışılan bir halk için verdiği mücadelenin bir benzeridir. Dahi kişilikler ulusların başarılarındaki temel taşlardan biridir.

Mustafa Kemal Atatürk gibi bir ulusun içinden çıkmış etik değerlerin en yücesini taşıyan bir insan ulusların genomundaki değerlerinde temsilidir Yüce Türk Milleti yüce önderi gibi bir şahsiyeti bağrından çıkartıp bu millete armağan etmiş olmanın mutluluğunu şimdi olduğu gibi daha sonra da taşıyacaktır. Dahi Şahsiyetlerin en önemlilerini çagına ilham verecek şekilde yetiştiren Türk Ulusu Kanuni Sulatan Süleyman ve Fatih Sultan Mehmet gibi yüksek şahsiyetlerin,  uluslarının önderi olması çağlarına yol açarken, diğer şahsiyetlerden farkllı olarak ulusların ve ulusunun karakterinin  bağımsızlık ve hürriyetten daha değerli bir yola çıkmayacağını bilen değerli bir önder için Mustafa Kemal Ataürk bulunduğu çağda farklı bir önder kimliği çıkartmıştır. Esareti kabul etmeyen bu yönüyle Mustafa Kemal diğer diktatör ve faşizan yönetimi benimsemiş liderlerden ayrılır. Dünyada eşi ve benzerine az rastlanacak ve benim şahsiyetime göre bir daha gelmeyecek bir önder yol arkadaşı lider ve manevi babadır.


Mükemmel Bir şahsiyet olmak Kişilik Karakter Etik vb. unsurları bir arada bulundurmaya bağlıdır Şahsi sosyal kişilik ise sadece ve sadece yetiştirilme tarzı ve iyi alışkanlıkları aile yapısından getirmeye bağlıdır. Mükemmellik bir eylem değil alışkanlıktır.


İdealist olmak ise mükemmellikle bağdaşım kurarsak Etik değerler ile mükemmel bir kişiliği bir arada bulundurmaya bağlıdır. Şahsi sosyal psikolojik değerlerini etik düzen ve fikirleriyle birleştirerek bir ulusa önder olmuş kişiler bugün hala hatırlanırlar hiç ölmemiş gibidirler.


Eylemlerimizin doğası gereği etik değerlerden yoksun hayatlar, insan doğasını dünyayı ve kainatın düzenini tehdit etmektedir; Öyleyse “ mükemmel İnsan Yoktur Mükemmel alışkanlık vardır “.


Atatürk insani yönüyle Hitler faşizmi ile Mussolini diktatörlüğü arasında mükemmellik kıvılcımını yakmış şahsına münhasır bir insandır. Bir ulusun kimliğini haykıran serap olmayan görüşleriyle zor inanılan kimlik arasında, sanki gerçek dışıymış gibi gözüken bir savaşın galibi Türk ulusu "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" diyen bir önderin arkasından fikirlerinin yanına günümüzün gerçekleri olan Eğitim,Yönetim, Ticaret, Sanat politikaları ve Fikir dünyası, sosyal küresel insani değerlerin bütününü toplumuna eğitim yoluyla yerleştirebildiği zaman, ikinci ve birinci dünyanın ve özellikle sosyal insani değerler yönüyle yeni Türk Felsefesinin,  yazarlar arcılığıyla, sosyalleşen toplumlarda benimsetilmesi Türk dünyasının geleceğin ezilmiş uluslarında ilham kaynağı olacağı inancındayım.


Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Türkiye Cumhuriyeti'nin şiarını Türkiye Cumhuriyetinin Temeli Eğitim ve Yüksek Türk Kültürüdür ! sözüyle çizmiştir.


Eğitilmemiş kişilikler kimliklerini kazanamayarak diğer toplumların kültürlerini kabullenmek zorunda kalmaktadırlar. Eğitim eski birinci ve yeni ikinci dünyanın temel gerçeğidir. Eğitilmek ise sadece okul eğitimi değil Bütün bir hayat boyu sürecek bir kavaramdır.


Eğitimin temeli ulusların küresel dünya emperyalizminden uzak durmak ve toplumlarını refah içinde yaşatmak istemeleri olmalıdır…

                                                                                         Ziya ERAL
[Valid Atom 1.0]